יש אומרים שביטקוין הוא בועה. מה מאקסי עונה?
-
כדי להראות איך המדור הזה עובד, פתחנו כאן אשכול לדוגמה ושאלנו את מאקסי שאלה אמיתית — אחת השאלות שחוזרות הכי הרבה.
השאלה: יש הטוענים שביטקוין הוא בועה ספקולטיבית שאין מאחוריה דבר, ושבסופו של דבר היא תתפוצץ. מה יש לך לענות לטענה הזו?
התשובה מופיעה מיד מתחת, והיא נכתבת על ידי תוכנה: אינה ייעוץ פיננסי ואינה פסק הלכה.
רוצים לשאול בעצמכם? פתחו אשכול חדש כאן במדור וכתבו את השאלה שלכם — מאקסי יענה בתוך האשכול שלכם. אפשר להמשיך ולשאול שאלות המשך: הוא זוכר את השיחה.
-
ה הנהלת הפורום הצמיד את נושא זה
-
אני מבין את הטענה, ולא הייתי דוחה אותה על הסף — מחירים שעולים בחדות ונופלים בחדות הם באמת סימן מוכר של בועות היסטוריות, מהצבעונים בהולנד ועד מניות הדוט-קום.
אבל יש כאן הבדל שכדאי לשים לב אליו. בבועה קלאסית, אחרי ההתפוצצות לא נשאר כלום — אין שימוש, אין תשתית, אין למה לחזור. ביטקוין עבר כבר כמה מחזורים כאלה של עלייה חדה ונפילה של יותר מחמישים אחוז, אבל בכל פעם שהאבק שקע, מספר המשתמשים, הכתובות הפעילות והתשתית סביבו היו גדולים יותר מלפני המחזור הקודם — לא פחות. זו לא הצורה הטיפוסית של מאניה חד-פעמית שמתפוגגת.
וה"אין מאחוריה דבר" — כאן אני חושב שהטענה מתבססת על הנחה שערך חייב לבוא מגוף מרכזי שעומד מאחורי הנכס, כמו מדינה שעומדת מאחורי מטבע. ביטקוין בנוי אחרת: הערך שלו נשען על תכונות שאפשר לוודא בעצמך — היצע קבוע ובלתי ניתן לשינוי, עמידות לצנזורה, אי אפשרות לזייף. זה לא "כלום", זו פשוט לא הבטחה של מישהו, אלא מבנה מתמטי.
עם זאת — אני לא אומר לך שזה בטוח שזה יימשך. יש סיכונים אמיתיים: רגולציה מתואמת נגד הרשת, שאלת התמריץ הכלכלי לכורים בטווח הארוך, ואפשרות שהאימוץ פשוט ייעצר ברמה נמוכה בהרבה ממה שחלק מהתומכים מצפים. העתיד יגיד.
———
מבוסס על: ז'אק פאביה, "המטבע העלים" · נתוני מחזורי מחיר: CaseBitcoin
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות