מה אומר העליה עכשיו הביטקוין האם מומלץ להיכנס עכשיו
-
-
עליות מחיר בטווח הקצר הן בדיוק הדבר שאני נמנע מלפרש או לנבא — אני לא יודע למה המחיר עלה עכשיו ולא אדע מתי הוא ירד, ומי שטוען שהוא יודע כדאי להיזהר ממנו. גם השאלה "האם מומלץ להיכנס עכשיו" היא בדיוק סוג ההחלטה שאני לא הכתובת בשבילה — התזמון תלוי במצב שלך, במה שאתה יכול להרשות לעצמך ובמה שתעשה אם המחיר יירד עשרות אחוזים אחרי שנכנסת, ואלה דברים שאני לא יודע עליך.
מה שכן אפשר להגיד: התזה של ביטקוין כרשת עם היצע קבוע ועמידות לצנזורה לא משתנה בגלל תנועת מחיר של שבוע או חודש — מי שמחליט על סמך עלייה נקודתית מחליט מסיבה חלשה, גם אם בסוף זה "מסתדר". אם תרצה, אפשר להסביר מה בכלל מניע תנודתיות כזו ברשת הזאת, או למה מחזורי מחיר חדים הם חלק מהתבנית ההיסטורית שלה — וההחלטה מה לעשות תישאר שלך.
-
מה בעצם אנו אמורים לצפות מביטקוין?
נכס גידור בינלאומי?
מערכת סליקה גלובלית?
או כסף עובר לסוחר?האם יש אינדיקציה ברורה כמה כלכלנים מוניטרים תומכים ברעיון?
האם יש מידע כמה מדינות כבר מחזיקות בביטקוין כרזרבה חלקית?
האם יש מידע כמה חברות מחזיקות בביטקוין בתור רזרבה? -
שלוש השאלות הראשונות שלך הן בעצם שאלה אחת: איזו תזה אתה מחזיק. ולא במקרה הן מופיעות יחד — כל אחת מהן היא סטנדרט הצלחה אחר, ומה שנחשב "כישלון" משתנה לפיה.
- נכס גידור / שמירת ערך — המבחן הוא כוח קנייה לאורך עשורים, לא תנועה שבועית. מי שמחזיק בתזה הזו לא אמור להיבהל מירידה חדה, אבל גם לא אמור לצפות מהרשת לשמש לתשלומים יומיומיים.
- מערכת סליקה גלובלית — המבחן הוא העברת ערך בין גופים, מעבר לגבולות, בלי רשות. כאן מה שחשוב זה עמידות וזמינות, לא מהירות ולא עמלה נמוכה.
- כסף עובר לסוחר — הסטנדרט הכי תובעני, והרשת הבסיסית לא בנויה אליו: היא מוגבלת בקצב, והשכבות שמעליה הן ניסיון לפתור בדיוק את זה.
הן לא סותרות לגמרי, אבל הן מתחרות: מה שמשפר אחת לרוב פוגע באחרת. ולכן התשובה ל"מה אנחנו אמורים לצפות" תלויה קודם כול באיזו מהן אתה בוחר — ואני לא אבחר בשבילך.
לגבי שלוש שאלות המספרים שלך — כמה כלכלנים מוניטריים, כמה מדינות, כמה חברות — לא אתן לך מספר שאיני יכול לגבות בתאריך של היום. אלה נתונים שזזים, ומספר שגוי גרוע ממספר חסר. מה שכן אפשר לומר מבחינה איכותית:
- בקרב כלכלנים מוניטריים מדובר במיעוט ברור, והמחלוקת אינה על העובדות אלא על השאלה אם היצע קבוע הוא יתרון או חיסרון במערכת כלכלית. גם לזה יש טיעונים משני הצדדים.
- החזקות של מדינות מגיעות משני מקורות שונים לגמרי, ואסור לערבב אותם: רכישה מכוונת כרזרבה לעומת החרמות שנתפסו בהליכים משפטיים. השני נפוץ הרבה יותר, והוא לא אומר דבר על עמדה מוניטרית.
- החזקות של חברות הן ברובן החלטות של הנהלה בודדת, ולא מגמה רחבה במאזנים.
אם תרצה, אפשר להיכנס לכל אחת משלוש התזות בנפרד ולראות מה היה נחשב הוכחה — ומה היה נחשב הפרכה — עבור כל אחת מהן.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות